Translate

11 Mayıs 2014 Pazar

MAYASIZ POĞAÇA


Mayalı poğaça yapmaktan sıkıldıysanız bu poğaça tarifini deneyin derim....


mayasız poğaça

Malzemeler:
  • 2 yumurta(1'nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi İçin:

  • Beyaz peynir ince kıyılmış maydanoz karışımı
mayasız poğaça

Yapılışı:
  • Hamur yoğrulacak kaba yumurta,eritilmiş margarin,sıvı yağ,yoğurt ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
  • Elle bastırılarak büyütülür.
  • İç harç konulup yuvarlak şekilde veya oval şekilde kapatılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpiştirilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.
mayasız poğaça


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder