Biberli ekmeği eşimin dayısına kahvaltıya giderken yapmıştım.Herkes tarafından çok beğenildi.Hamur yuvarlamak istemeyenler için oldukça pratik bir o kadar da lezzetli.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Kırmızı pul biber
- Susam
Yapılışı:
- Öncelikle hamur hazırlanır.Süt,yağ ve su hamur yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
- Tuz,şeker eklenip karıştırılır.
- Un ve maya eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
- Hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
- Üzeri için soğanlar yemeklik doğranır. Zeytin yağında kavrulur.Salça ve kırmızı pul biber eklenip 2-3 dakika karıştırılarak kavrulup soğumaya bırakılır.
- Mayalanan hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
- Hamurun üzerine soğanlı harç yayılır.
- Susam serpilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder