Translate

2 Ocak 2014 Perşembe

TEPSİDE BİBERLİ EKMEK



Biberli ekmeği eşimin dayısına kahvaltıya giderken yapmıştım.Herkes tarafından çok beğenildi.Hamur yuvarlamak istemeyenler için oldukça pratik bir o kadar da lezzetli.


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Susam
Yapılışı:

  • Öncelikle hamur hazırlanır.Süt,yağ ve su hamur yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
  • Tuz,şeker eklenip karıştırılır.
  • Un ve maya eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  • Hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
  • Üzeri için soğanlar yemeklik doğranır. Zeytin yağında kavrulur.Salça ve kırmızı pul biber eklenip 2-3 dakika karıştırılarak kavrulup soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
  • Hamurun üzerine soğanlı harç yayılır.

  • Susam serpilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder