Translate

8 Mayıs 2014 Perşembe

PORTAKAL JÖLELİ İRMİKLİ TART


Çok hafif bir yaz tatlısı.Lezzeti harika.Görsel olarak da göz dolduracak bir sütlü tatlı alternatifi.....

irmikli tart

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Portakal Jölesi İçin:

  • 3 su bardağı taze sıkılmış veya hazır portakal suyu
  • 1 paket vanilyalı puding

Yapılışı:

  • Süt,irmik,şeker,portakal kabuğu rendesi tencereye alınıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Oluklu tart kalıbı ıslatılıp irmik tatlısı dökülür.
  • Ilıyınca 1-1.5 saat buzlukta bekletilir.
  • Servis tabağına ters çevrilir.
  • Jölesi için portakal suyu ve vanilyalı puding karıştırılıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Jöle ılıyınca tartın üstüne dökülür.
  • Buzdolabında 2 saat bekletilip üzerine hindistan cevizi serpilip servis edilir.Afiyet olsun....
irmikli tart






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder