Translate

24 Nisan 2014 Perşembe

TOSUN PAŞA POĞAÇA (KATMER POĞAÇA)


Poğaçalarım harika oldu.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

tosun paşa poğaça(katmer poğaça)

Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un(ben 6 bardak kullandım.)
  • Aralarına sürmek için yumuşamış tereyağ
  • İçi için peynir ve maydanoz karışımı
tosun paşa poğaça(katmer poğaça)


Yapılışı:
  • Yoğurma kabına süt,su,yağ ve yumurta  alınır.
  • Kabartma tozu ve maya eklenir.
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Mayalanması için bekletilir.
  • İç harcı için peynir ve maydanoz karıştırılır.
  • Mayalanan hamur iki eşit parçaya ayrılır.
  • Her parça 5 bezeye bölünür.
tosun paşa poğaça(katmer poğaça)

  • Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Aralarına tereyağ sürülüp üst üste dizilir.(En üste sürülmez.)
tosun paşa poğaça(katmer poğaça)

  • Üst üste dizilen hamurlar büyükçe açılır.
  • Açılan parça 12 eşit üçgene bölünür.
  • Üçgenlerin kenarına peynirli harçtan koyulup sigara böreği sarar gibi sarılır.
tosun paşa poğaça(katmer poğaça)

  • Fırın tepsisine dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür
tosun paşa poğaça(katmer poğaça)

  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun..
tosun paşa poğaça(katmer poğaça)
tosun paşa poğaça(katmer poğaça)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder