Translate

9 Mayıs 2014 Cuma

EL AÇMASI PIRASALI BÖREK


  İş yerindeki kahvaltımız için yaptım.Çok lezzetli bir börek oldu.Pırasa sevmezlerin bile seveceğini düşünüyorum.

el açması pırasalı börek

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İçi İçin:
  • 1 bağ pırasa
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 100 gram  beyaz peynir
Üzeri için:
  • Süt yağ karışımı

Yapılışı:
  • Hamur için malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur.
  • 15 dakika dinlendirilir.
  • İçi için pıraslar ince kıyılır.
  • Tavaya sıvıyağ alınıp ısıtılır.
  • İnce kıyılmış pırasalar eklenip hafif yumuşayana kadar kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılarak 2-3 dakika daha kavrulur.
  • Pırasalar ılınınca peynir eklenip karıştırılır.
  • Hamur unlanmış zeminde büyükçe açılır.


  • Açılan hamur iki parçaya bölünür.
  • Zeytinyağı veya yumuşamış tereyağla yağlanır.
  • Geniş kenarına iç harçtan konulup rulo sarılır.
  • Kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilip tepsinin ortasına yerleştirilir.

  • İkinci parçada rulo şeklinde sarılıp tepsinin ortasındaki hamurun etrafına sarılır.
  • Elle bastırılır.
  • Yağ ve süt karışımı sürülüp çörek otu serpiştirilerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder