Translate

30 Ocak 2015 Cuma

PORTAKAL PELTELİ KREMALI PASTA


   İş yerimde arkadaşlarım çok beğendiler.Hafif ve lezzetli bir tarif....


Malzemeler:
Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
  • 3 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Üzeri için 1 su bardağı süt
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 paket toz krem şanti
Portakal Peltesi İçin:
  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
  • Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
  • Çekilmiş fındık ve portakal kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
  • Vanilya,kabartma tozu  ve un eklenip karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıp yağlanıp kek hamuru dökülür.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek ılıyınca ılık süt dökülür.
  • Kreması için süt tencereye alınıp şeker,nişasta,un eklenip karıştırılır.
  • Ocağa alınıp karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirlir.
  • Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca toz krem şanti eklenip karıştırılır.
  • Kekin üzerine dökülür.
  • Buz dolabına konulup yarım saat bekletilir.
  • Portakal peltesi için portakal suyu,nişasta ve şeker karıştırılır.
  • Karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Pelte ılıyınca dolaptaki kekin üzerine dökülür.
  • 3-4 saat buzdolabında bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder