Translate

27 Ocak 2014 Pazartesi

PORTAKAL JÖLELİ BİSKÜVİLİ TATLI


Daha önce paylaştığım akşam yemeği menüsünde yer alıyordu.Hafif,lezzetli ve pratik bir tatlı.Oğlum  o akşam 3 dilim yedi...Kalsaydı daha da yiyecekti.Misafirlerim tarafından da çok beğenildi.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilyalı puding

Portakal jölesi için:
  • 3 barda sıkılmış portakal suyu veya hazır portakal suyu
  • 3 kaşık nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı:
  • Tencereye süt ve puding alınıp pişirilir.
  • Borcam kaba bisküviler dizilir.
  • Bisküvilerin üzerine pudingin üçte biri yayılır.
  • Bir sıra bisküvi bir sıra puding olacak şekilde dizilir.
  • En üste puding yayılır.
  • Tatlı ılıyınca portakal jölesi yapılır.
  • Tencereye portakal suyu,nişasta ve şeker alınıp karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Jöle tatlının üstüne dökülüp buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis edilir.
  • Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder