Translate

21 Mayıs 2014 Çarşamba

MİKRODALGADA ÇİKOLATALI FİNCAN KEK

      Bu mikrodalga nelere kadir.Sadece yemek ısıtmada değil kek yapmada da marifetli.
  Bu keki yaparken bitter çikolata kullandım.Kabartma tozu yok kekte.Pişerken kabardı ama söndü.İsterseniz siz 1 çay kaşığı kabartma tozu kullanabilirsiniz.Mikrodalgaların ayarları markadan markaya farklılık gösteriyor.Ben maximum ayarda pişirdim.(Siz 900 watt da pişirebilirsiniz) 3 dakikada hazır oldu...


    Malzemeler:
  • 50 gr margarin
  • 40 gram bitter çikolata
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek ksaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 silme yemek kaşığı  un
Yapılışı:
  • Margarin  ve parçalara ayrılmış bitter çikolata cam bir kaseye konup mikrodalganın defrost ayarında eritilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Süt ,yağ ve kakao eklenir.
  • Erittiğimiz margarin ve çikolata eklenip karıştırılır.
  • Un da eklenip homojen bir karışım elde edilir.
  • Çok büyük olmayan neskafe fincanlarına paylaştırılıp mikrodalganın maximum ayarında 3 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder