Translate

31 Ekim 2013 Perşembe

IZGARA ET ŞİŞ


Genellikle bizim kırmızı et tercihimiz dana etinden yanadır.Ancak dana etinin lezzetli ve yumuşak olması için marine edilmesi önemlidir.Bu akşam ki şiş ziyafetimiz etlerin marine edilmesiyle başladı ve sofrada daha yok mu nidalarıyla sonlandı....


Malzemeler:
  • 500 gr. kuşbaşı doğranmış dana eti
  • Kuyruk yağı

Marine için:
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber,Kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Dana etleri derince bir kaseye alınır.
  • Üzerine süt,yağ,baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Sabahtan akşama kadar buzdolabında bekletilir.
  • Etler şişlere iki et bir yağ şeklinde dizilip tuzlanarak ızgarada pişirilir.
  • Kuyruk yağı etlerin pişirirken kurumasını engeller.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder