Translate

27 Ekim 2013 Pazar

LAHMACUN İÇİ HAZIRLAMA


   Lahmacun Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerindendir.Evlerde iç hazırlanarak pişirim fırınlarında pişirtilir.Ben de Adana 'da yaşadığım için iç hazırlamakla yetiniyorum.Her yöreye göre malzemeler değişiklik gösterebilmektedir.Ben sizinle Adana ve çevresinde genellikle hazırlanan şekliyle paylaşıyorum.


Malzemeler:
  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 1 kilo kuru soğan
  • 3 orta boy domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • maydanoz
  • 2.5  kaşık salça 
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber,
  • Arzuya göre acı pul biber

Yapılışı:
  • Soğan ve sarımsak doğrayıcıdan geçirilir.
  • Domatesler minik minik doğranır.
  • Maydanozlar ince ince kıyılır.
  • Kıyma derince bir kaba alınır.Kıyma salçayla karıştırılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler ve baharatlar eklenip kıymayla bütünleşinceye kadar karıştırılır.
  • Fırına gönderilmeye hazırdır.Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder