Translate

1 Kasım 2013 Cuma

FIRINDA SOSLU MAKARNA


  Bu gün ıspanak yemeğinin yanına ne yapsam diye düşünürken aklıma fırın makarna geldi.Ama bu sefer başamel sossuz yaptım.Sos olarak yoğurt ve yumurta kullandım.Bu haliylede çok lezzetliydi.


Malzemeler:
  • Yarım paket makarna
  • 250 gram yoğurt
  • 100 gram beyaz peynir
  • 150 gram kaşar peyniri rendesi
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Tereyağ


Yapılışı:
  • Makarna diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Bir kapta yoğurt,yağ ve yumurta karıştırılıp makarnalar eklenir.
  • Sos ve makarna karıştırılarak fırın tepsisine yayılır.
  • Makarnanın üstüne aralıklı olarak tereyağ dilimlenir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
  • Rendelenmiş kaşarlar üzerine serpiştirilerek kaşarlar eriyene ve kızarana kadar pişirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder