Translate

31 Ekim 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ


Zeytinyağlı yemekler her sofranın vazgeçilmezleri arasındadır.Kabağın bin bir farklı halinden biri.Çok hafif ve lezzetli.Ben bu yemeği yaparken çiğden yapmayı seviyorum.Denemenizi tavsiye ederim....


Malzemeler:
  • 5 orta boy kabak
  • 3 adet domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:
  • Kabak alacalı soyulur.Büyük küpler halinde doğranır.
  • Soğanlar yemeklik doğranıp tencerenin dibine yayılır.
  • Doğranan kabaklar soğanların üstüne yayılır.Kabakların üstüne tuz,şeker ve pirinç serpilir.
  • Sarımsaklar doğranıp kabakların üstüne atılır.
  • Domatesler minik küpler halinde doğranıp kabakların üstüne yayılır.
  • Zeytinyağı ve 1.5 bardak su dökülüp kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder