Translate

4 Ekim 2013 Cuma

TEPSİ KEBABI


  Tepsi kebabı Hatay'ın meşhur lezzetlerinden.Davet sofralarınızın vazgeçilmezlerinden olacak.

tepsi kebabı

Malzemeler:
  • 1 kilo dana kıyma
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kimyon
  • 6-7 diş sarımsak
Üstü için
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
tepsi kebabı


Yapılışı:
  • Soğan ve kırmızı biberler küçültülüp doğrayıcıdan geçirilir.
  • Üstüne baharatlar,sarımsak,maydanoz,salça ve kıyma eklenip iyice özleşene kadar doğrayıcıda çekilir.
  • İyice özleşen kıyma alınıp dışarda tekrar yoğrulur ve yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
  • Üstüne istenilen şekilde doğranan sebzeler yayılır.
  • Küçük parçalar halinde tereyağ serpiştirilir.200 derece ısınmış fırında pişirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder