Translate

24 Ekim 2013 Perşembe

TAVADA DANA BİFTEK


Lezzetli biftek pişirme yollarını araştırmaya başladıktan sonra etin yumuşak olması için mühürlemenin önemli olduğunu keşfettik.Bu mühürleme olayının en iyi demir döküm tavada olacağını da öğrendikten sonra hemen bir tava edindik.Veeee etin tadına vardık....


Malzemeler:
  • Dana biftek

Marine için:
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı süt
  • İstediğiniz baharatlar

Yapılışı:

  • Soğan rendelenip suyu sıkılır.Soğan suyunun içine süt ve baharatlar eklenip etler içine konulur.Sabahtan akşama kadar bu sosun içinde bekletilir.
  • Döküm tava harlı ateşe konulup tavanın her yerinin ısınması sağlanır. Etler tavaya konularak etin bir yüzü pişirilir(yaklaşık  3 dk.).
  • Sonra diğer yüzüde çevrilip rengi değişene kadar pişirilir.

  • Sonra orta ateşe alınıp etlerin içlerinin pişmesi sağlanır.Tavadan alındıktan sonra 1-2 dk dinlendirilip servis edilir.Afiyet olsun....

Not:Pişirirken çatal veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol etmeyin suyunun kaybolmasına neden olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder