Translate

27 Ekim 2013 Pazar

KABAKLI-HAVUÇLU-PATATESLİ BÖREK


  Yufkanın bir başka lezzete daha dönüşmesi. Neler neler yapılacak bu yufkayla...Çok lezzetli ,sebze yemeyen çocuklar için farklı bir deneme...


Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 2 adet kabak
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz,karabiber

Sos için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

Yapılışı:
  • Kabak,havuç,patates rendelenir.
  • Tavaya 2 kaşık sıvı yağ konup sebzeler diriliklerini kaybetmeden sotelenir.Tuz ve karabiber eklenir.
  • Sos için süt ve yağ karıştırılır.
  • Yufkalar düz bir zemine serilir.Önce 4 parçaya bölünür.Üçgen parçalar tekrar 3 parçaya bölünür.
  • İki üçgen parça alınıp aralarına ve üstüne sostan sürülür.Üçgen parçanın geniş kenarın harçtan konulup sigara böreği gibi sarılır.
  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanıp tepsiye dizilir.
  • Üstüne yoğurt sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder