Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden sebzelerinden olan fasulyeyle lezzetli bir yemek....
Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye(bizim çekirdek aileye yetiyor)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 büyük boy domates
- Sıvı yağ
- Tuz,karabiber,kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
- Fasulyeler yıkanıp ayıklanır ve istenilen şekilde doğranır.
- Düdüklü tencereye yağ konup ısıtılır ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır.Domates eklenip renginin değişmesi beklenir.
- Fasulyelerde eklenip bir iki defa karıştırılarak kavrulur.
- Üstüne 1-1.5 bardak su eklenir.Düdüklü tencerede 15 dk pişirilir.
- Yanında herhangi bir pilav çeşidiyle servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder