Translate

26 Eylül 2013 Perşembe

TAZE FASULYE

 
      Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden sebzelerinden olan fasulyeyle lezzetli bir yemek....



Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye(bizim çekirdek aileye yetiyor)
  • 1 orta  boy kuru soğan
  • 1 büyük boy domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
  • Fasulyeler yıkanıp ayıklanır ve istenilen şekilde doğranır.
  • Düdüklü tencereye yağ konup ısıtılır ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.
  • Salça eklenip karıştırılır.Domates eklenip renginin değişmesi beklenir.
  • Fasulyelerde eklenip bir iki defa karıştırılarak kavrulur.
  • Üstüne 1-1.5 bardak su eklenir.Düdüklü tencerede 15 dk pişirilir.
  • Yanında herhangi bir pilav çeşidiyle servis edilir.
  • Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder