Translate

22 Eylül 2013 Pazar

KADAYIFLI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

   Herkese merhaba...Çok severim bu tatlıyı.Her toplantıya yaparım.Konuklarım da çok beğenirler.Geçen gün de özel istek üzerine yaptım.
  İşyerinden arkadaşımızın kınasını kızlar arasında yaptık.Herkes bişeyler yapıp getirecekti.Benden de bu tatlıyı yapmamı istediler.Dilim halinde görüntüleyemedim.Tepsideki halini yayınlayacağım.Daha sonra yaptığımda yayınlarım inşallah....


Malzemeler:
  • 250 gr. kadayıf
  • 3 kaşık toz şeker
  • 3 kaşık tereyağ veya margarin

Tavuk Göğsü İçin:
  • 1 litre süt
  • Yarım pakaet margarin
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane damla sakızı aromalı sakız
  • 1 paket toz krem şanti

  Yapılışı:
  •  Önce kadayıf doğranır ve fırın tepsisine konup 200 derece fırında rengi dönünceye kadar kavrulur(arada tepsi içinde karştırılır.Başından ayrılmamaya dikkat edin çabucak yanabilir).
  • Daha sonra geniş bir tencereye yağ konup eritilir. 
  • Şeker eklenip karıştırılır ve kadayıflar eklenir.Kadayıf karıştırılarak kavrulur ve kenarda bekletilir. 
  • Muhallebiyi yapmaya geçilir.Tencereye yağ konup eritilir.Un ve nişasta eklenip kavrulur.
  • Rengi dönünce yavaş yavaş süt eklenir ve karıştırılır.
  • Toz şeker ve sakızda eklenip koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınıp el blendırından geçirilerek topaklanma giderilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca toz halinde krem şanti eklenir ve karıştırılır.
  • Büyük boy yuvarlak borcama kadayıfların yarısı serilir.Üstüne tavuk göğsü dökülüp kalan kadayıflarda serpilir.
  • Buzdolabında 4-5 saat bekletilir.Dilimlenip servis yapılır.Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder