Aile dostumuz Abdurrahman abimiz evde peynir yaptıklarını söyleyince dikkatimi çekti.Acaba bizde deneyelim mi diye düşündük.Geçen hafta araştırmalarını yaptıktan ve cesaretimizi topladıktan sonra cuma günü süt alıp işe koyulduk.Biz diyorum eşimle beraber yaptık.(destek aldım)
Malzemeler:
- 3 kilo süt
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 yemek kaığı kaya tuzu
- Süzmek için bez torba veya tülbent
Yapılışı:
Çiğ süt ocağa konur ve kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başladığında sirke ve tuz eklenip 1-2 dakika kaynatılır.Altı kapatılıp 15-20 dakika bu şekilde bekletilir.
Daha sonra süzgeçe tülbent geçirilip kesilmiş olan süt süzülür.Tülbentin ağzı bağlanıp musluğa asılır ve 5 dakika beklenir.Peynirin üzerine bastırılır ve ağırlık konulur.Bu şekilde 3-4 saat beklenir.süre sonunda ağırlık kaldırılıp,tülbentin içinden çıkarılarak dolapta saklanır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder