Karnıyarık zahmetli bir yemek olarak görülür.Misafir ağırlamak için güzel bir alternatiftir. Pirinç pilavı ve cacık sanki karnıyarıkla ayrılmaz bir bütündür...Neyse tarife geçeyim...
Malzemeler:
- 7 orta boy patlıcan
- 250 gr. dana kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane yeşil biber
- 2 orta boy domates
- Tuz,karabiber,toz kişniş,kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 kaşık zeytinyağ
Yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı olarak soyulur
- Patlıcanlar sıvı yağda kızartılır ve fırın tepsisine alınır.
- Kıyma ısıtılmış tavaya alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ eklenip karıştırılır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberler ,ince kıyılmış sarımsak eklenip kavrulur.
- Salçalar eklenip karıştırılır.
- Minik küp şeklinde doğranmış domatesler ,tuz ve baharatlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Domatesler kavrulunca ocaktan alınır.
- Fırın tepsisindeki patlıcanların ortası açılıp kıymalı harçtan koyulur.
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 bardak kaynar suda ezilip patlıcanların üzerine dökülür.
- Kıymanın üzerine bir dilim domates ve biber konulup 200 derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder