Hafta içi aldığım yufkaların yarısını kol böreği yapmıştım.Kalanınıda hafta sonu değerlendirmek istedim.Baktım ki dolaptaki yufkalar yapışmış.Ben de ne yapsam yufkaları kırpayım dedim.Pazardan da ıspanak almıştım.İkisi bir arada değerlendi...)))
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 250 gram ıspanak
- 1 küçük boy kurusoğan
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 100-150 gram beyaz peynir-kaşar peynir karışımı
Yapılışı:
- Ispanaklar ayıklanıp ince ince doğranır.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Tavaya sıvıyağ alınıp soğanlar kavrulup ıspanaklar eklenir.
- Ispanaklar kavrulurken tuz,karabiber,kırmızı toz biber eklenir.
- Ispanaklar suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir.
- Ispanak ılınmaya bırakılır.
- Ilıyan ıspanağa peynir karışımı eklenip karıştırılır.
- Yufkalar rulo sarılır ve 2 parmak genişliğinde dilimlenir.
- Bir kasede süt ,yoğurt,yumurta ve yağ karıştırılır.
- Dilimlenen yufkaların yarısı fırın tepsisine döşenip hazırlanan sosun yarısı üstüne dökülür.
- İç harç yufkaların üzerine serilir.
- Kalan yufkalarda harcın üstüne yayılır.
- Üstüne kalan sos dökülür.
- 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenerek servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder