Translate

21 Haziran 2014 Cumartesi

PEYNİRLİ KIRPIK BÖREK


Pazardan aldığım yufkalar dolapta yumuşayıp birbirine yapışınca kırpık böreğe dönüştü.Çok lezzetliydi.Denemenizi tavsiye ederim...

peynirli kırpık börek

Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 150 gram beyaz peynir
  • Üzeri için susam ve çörek otu


Yapılışı:
  • Yufkalar rulo yapılıp 2 parmak genişliğinde dilimlenir.
  • Süt,yağ ve yumurta karıştırılır.
  • Yufkalar eklenip harçla harmanlanır.
  • Rendelenmiş peynirde eklenip karıştılır.
  • Küçük yuvarlak borcam büyükluğündeki fırın kabı yağlanıp yufka tepsiye yayılır.
  • Üstüne çörek otu ve susam serpilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Ilıyınca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder