Pazardan aldığım yufkalar dolapta yumuşayıp birbirine yapışınca kırpık böreğe dönüştü.Çok lezzetliydi.Denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 150 gram beyaz peynir
- Üzeri için susam ve çörek otu
Yapılışı:
- Yufkalar rulo yapılıp 2 parmak genişliğinde dilimlenir.
- Süt,yağ ve yumurta karıştırılır.
- Yufkalar eklenip harçla harmanlanır.
- Rendelenmiş peynirde eklenip karıştılır.
- Küçük yuvarlak borcam büyükluğündeki fırın kabı yağlanıp yufka tepsiye yayılır.
- Üstüne çörek otu ve susam serpilir.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Ilıyınca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder