Gerçek mantının yerini tutmasada pratikliği ve harika lezzeti nedeniyle denemenizi öneririm.
Malzemeler:
- 2 yufka
- 300 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 50 gram tereyağ veya margarin
- Yufkaya sürmek için yağ ve su karışımı
Üzeri için:
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Tava ısıtılıp kıyma eklenir.
- Kıyma su salıp çekene kadar kavrulur.
- Zeytinyağ eklenip karıştırılır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur.
- Tuz ve baharatlar eklenip 1-2 dakika kavrulup ocaktan alınır.
- Yufkalar düz zemine serilip ortadan ikiye ayrılır.
- Yufkanın üzerine yağ-su karışımından sürülür.
- Geniş kenarına kıymalı harçtan konulur.
- Rulo şeklinde sarılır.
- 2 parmak genişliğinde dilimlenip tereyağla yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine eritilmiş tereyağ sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Servis tabağına alınıp srımsaklı yoğurt dökülür.
- Tereyağ tavaya alınıp eritilerek nane ve toz biber eklenerek kavrulup yoğurdun üzerine dökülerek servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder