Translate

29 Haziran 2014 Pazar

YALANCI MANTI


Gerçek mantının yerini tutmasada pratikliği ve harika lezzeti nedeniyle denemenizi öneririm.


Malzemeler:

  • 2 yufka 
  • 300 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 50 gram tereyağ veya margarin
  • Yufkaya sürmek için yağ ve su karışımı

Üzeri için:

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

  • Tava ısıtılıp kıyma eklenir.
  • Kıyma su salıp çekene kadar kavrulur.
  • Zeytinyağ eklenip karıştırılır.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar eklenip 1-2 dakika kavrulup ocaktan alınır.
  • Yufkalar düz zemine serilip ortadan ikiye ayrılır.
  • Yufkanın üzerine yağ-su karışımından sürülür.
  • Geniş kenarına kıymalı harçtan konulur.

  • Rulo şeklinde sarılır.

  • 2 parmak genişliğinde dilimlenip tereyağla yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

  • Üzerine eritilmiş tereyağ sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

  • Servis tabağına alınıp srımsaklı yoğurt dökülür.
  • Tereyağ tavaya alınıp eritilerek nane ve toz biber eklenerek kavrulup yoğurdun üzerine dökülerek servis edilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder