Bu tatlı benimkilerin çok hoşuna gitti.Jöle delisi oğlum bir seferde 3 tane yedi.Tek porsiyonluk olması nedeniyle servis açısından çay davetleriniz,gün menülerinizde lezzetli bir alternatif olabilir.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vailya
- 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu veya hazır portakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Önce jöle için portakal suyu,nişasta ve şeker tencereye alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Ilındıktan sonra muffin kalıplarına 1 'er yemek kaşığı konulur.
- Dolaba kaldırılıp donması beklenir.(yaklaşık 15-20 dakika)
- Tencereye süt ,irmik,şeker alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Vanilya eklenip karıştırılır.
- İrmik tatlısı ılıyınca muffin kalıplarındaki jölenin üstüne paylaştırılır.
- buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra muffin kalıpları ters çevrilip servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder