Translate

26 Haziran 2014 Perşembe

PORTAKAL JÖLELİ MİNİ İRMİK TATLISI


  Bu tatlı benimkilerin çok hoşuna gitti.Jöle delisi oğlum bir seferde 3 tane yedi.Tek porsiyonluk olması nedeniyle servis açısından çay davetleriniz,gün menülerinizde lezzetli bir alternatif olabilir.


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vailya
Jölesi için:
  • 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu veya hazır portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker



Yapılışı:
  • Önce jöle için portakal suyu,nişasta ve şeker tencereye alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ilındıktan sonra muffin kalıplarına 1 'er yemek kaşığı konulur.
  • Dolaba kaldırılıp donması beklenir.(yaklaşık 15-20 dakika)
  • Tencereye süt ,irmik,şeker alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Vanilya eklenip karıştırılır.
  • İrmik tatlısı ılıyınca muffin kalıplarındaki jölenin üstüne paylaştırılır.
  • buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra muffin kalıpları ters çevrilip servis edilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder