Translate

6 Haziran 2014 Cuma

GÜVEÇTE PATATESLİ TAVUK


Davet sofralarınız için çok lezzetli bu yemeği denemenizi öneririm....


Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 3 -4 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 tane çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,köri
  • Üzeri için  kaşar dilimleri
Yapılışı:
  • Patatesler küp doğranır.
  • Tavaya yağ alınıp ısıtılır.
  • Soğan ve biberler konulup kavrulur.

  • Patatesler eklenip 5 dakika kavrulur.
  • Kuşbaşı doğranan tavuklar eklenip karıştılır.
  • Rendelenmiş domates ve baharatlar eklenip 5 dakika daha kavrulur.
  • Güveç kaplarına paylaştırılıp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

  • Üzerine kaşar dilimleri konulup kaşar eriyene kadar pişirilir.

  • Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder