Translate

12 Haziran 2014 Perşembe

İRMİK HELVASI


 Hayırlı kandilleriniz olsun inşallah.Bu mübarek gecede rabbim dualarınızı kabul eylesin.Günahlarımızdan arındırsın.Hayırlı ameller yazsın inşallah.

   Kandillerin vazgeçilmez tatlarındandır helva.Ben bu sefer irmik helvası yaptım.Herkesin bir helva tarifi vardır buda benden bir tarif.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker


Yapılışı:
  • Süt,su ve şeker tencereye alınıp kaynatılır.
  • Margarin veya tereyağı tava veya tencereye alınıp eritilir.
  • İrmik eklenip rengi koyulaşana kadar karıştırılarak kavrulur.
  • Kaynattığımız sıcak süt yavaşça eklenir.
  • Helva şerbetini çekene kadar karıştırılır.
  • Şerbetini çekince kapağı kapatılıp 15-20dk.  demlenmeye bırakılır.
  • Tabak veya kaseye konulup ılık servis edilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder