Translate

16 Haziran 2014 Pazartesi

MANTI MAKARNA


  Çok pratik bir o kadarda lezzetli bir makarna.Bizde makarna çok sevilir ve çokça yapılır ama genelde çocuklar ketçap-mayonezli seviyor.Özellikle oğlum her türlüsüne ketçap sıkar.Onlardan fırsat buldukça değişik şekillerini de yapıyorum.Tepki IIIh niye böyle yaptın oluyor ama afiyetle yiyorlar.Dedim ya makarnayı çok seviyorlar.(Bende dahil 😀)


Malzemeler:
  • Yarım paket kalem makarna
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 domatesin rendesi
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak



Yapılışı:
  • Makarna hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Kıyma ısıtılmış tavaya alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,salça ve domates rendesi eklenip 5-6 dakika kavrulur.
  • Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır.
  • Makarna servis tabağına alınır.
  • Üstüne sarımsaklı yoğurt yayılır.
  • Kavurduğumuz kıymadan koyulup servis edilir.
  • Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder