Çok pratik bir o kadarda lezzetli bir makarna.Bizde makarna çok sevilir ve çokça yapılır ama genelde çocuklar ketçap-mayonezli seviyor.Özellikle oğlum her türlüsüne ketçap sıkar.Onlardan fırsat buldukça değişik şekillerini de yapıyorum.Tepki IIIh niye böyle yaptın oluyor ama afiyetle yiyorlar.Dedim ya makarnayı çok seviyorlar.(Bende dahil 😀)
Malzemeler:
- Yarım paket kalem makarna
- 200-250 gram kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 domatesin rendesi
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
- Makarna hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Kıyma ısıtılmış tavaya alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,salça ve domates rendesi eklenip 5-6 dakika kavrulur.
- Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır.
- Makarna servis tabağına alınır.
- Üstüne sarımsaklı yoğurt yayılır.
- Kavurduğumuz kıymadan koyulup servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder