Tiramisuyu ailecek seviyoruz.Bu sefer baton kalıpta yaptım.Lezzet harikaydı.Yapımı pratik sunum açısından da göz dolduruyor.Davet,gün çay sofralarınızda bu şekilde de sunabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 200 gram labne peyniri
- Kedi dillerini ıslatmak için 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nescafe
Yapılışı:
- Süt,şeker,un,nişasta ve yumurta bir tencereye alınıp karıştrılır.
- Orta ateşte karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca labne peyniri eklenip karıştırılır.
- Baton kalıba buz dolabı poşeti veya streç film serilip kremadan kalıbın tabanına yayılır.
- Kedi dillerini ıslatmak için süt ve kahve karıştırılır.
- Kedi dilleri kahveli karışıma batırılıp kremanın üstüne dizilir.
- Tekrar kremadan yayılıp üstüne kedi dilleri dizilir.
- En üste kremadan yayılıp üstü düzleştirilir.
- Buzdolabı poşeti kapatılıp buzlukta 1.5 -2 saat bekletilir.
- Servis tabağına ters çevrilip üzerine kakao serpiştirilerek servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder