Translate

12 Haziran 2014 Perşembe

BATON TİRAMİSU


  Tiramisuyu ailecek seviyoruz.Bu sefer baton kalıpta yaptım.Lezzet harikaydı.Yapımı pratik sunum açısından da göz dolduruyor.Davet,gün çay sofralarınızda bu şekilde de sunabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 200 gram labne peyniri
  • Kedi dillerini ıslatmak için 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nescafe

Yapılışı:
  • Süt,şeker,un,nişasta ve yumurta bir tencereye alınıp karıştrılır.
  • Orta ateşte karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca labne peyniri eklenip karıştırılır.
  • Baton kalıba buz dolabı poşeti veya streç film serilip kremadan kalıbın tabanına yayılır.
  • Kedi dillerini ıslatmak için süt ve kahve karıştırılır.
  • Kedi dilleri kahveli karışıma batırılıp kremanın üstüne dizilir.
  • Tekrar kremadan yayılıp üstüne kedi dilleri dizilir.
  • En üste kremadan yayılıp üstü düzleştirilir.
  • Buzdolabı poşeti kapatılıp buzlukta 1.5 -2 saat bekletilir.
  • Servis tabağına ters çevrilip üzerine kakao serpiştirilerek servis edilir.
  • Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder