Translate

29 Haziran 2014 Pazar

HOŞAF(KAYISI VE ÜZÜM)


  Ramazan deyince ilk akla gelenlerdendir hoşaf.Genelde bizim evde Ramazan ayında yapılır.


Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • 1.5 su bardağı minik doğranmış kuru kayısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 litre su
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil

Yapılışı:
  • Üzüm ve kayısı tencereye alınır.
  • Üzerine su eklenir.
  • Su kaynayınca şeker ,karanfil ve çubuk tarçın eklenip kuru meyveler yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dk.) kaynatılır.
  • Ilıyınca buzdolabına konulup soğutulur.
  • Kaselerde soğuk servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder