Translate

29 Haziran 2014 Pazar

EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ


Ramazan ayının vazgeçilmezlerindendir pide.Evde pide yapmayı denedim.Güzel oldu.Akşam iftarda gecede sahurda tost olarak tükettik.Deneyin derim.


Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1+3/4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı
  • Açmak ve tepsiye serpmek için kepekli un


Yapılışı:

  • Un,maya,şeker ve tuz karıştırma kabına alınıp harmanlanır.
  • Su eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Kapalı bir kapta üstü örtülerek mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur 2 parçaya ayrılır.
  • Kepekli un serpilmiş zeminde küçük yuvarlak borcam büyüklüğünde açılır. 
  • Fırın tepsisinin zeminine kepakli un serpilip ekmek yerleştirilir.
  • Ekmeğin üzerine çizikler atılıp elle belirginleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp 220 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder