Ramazan ayının vazgeçilmezlerindendir pide.Evde pide yapmayı denedim.Güzel oldu.Akşam iftarda gecede sahurda tost olarak tükettik.Deneyin derim.
- 4 su bardağı un
- 1+3/4 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Üzeri için 1 yumurta sarısı
- Açmak ve tepsiye serpmek için kepekli un
Yapılışı:
- Un,maya,şeker ve tuz karıştırma kabına alınıp harmanlanır.
- Su eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Kapalı bir kapta üstü örtülerek mayalandırılır.
- Mayalanan hamur 2 parçaya ayrılır.
- Kepekli un serpilmiş zeminde küçük yuvarlak borcam büyüklüğünde açılır.
- Fırın tepsisinin zeminine kepakli un serpilip ekmek yerleştirilir.
- Ekmeğin üzerine çizikler atılıp elle belirginleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp 220 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder