Translate

11 Haziran 2014 Çarşamba

DOMATES TAVA


  Eşimin çok sevdiği et yemeklerinden birisi.Lezzet mükemmel.Yazın yaz domatesleriyle kışında yazdan yaptığınız domates soslarıyla yapabileceğiniz hafif ve lezzetli bir yemek.İster kuzu etiyle isterseniz dana etiyle yapablirsiniz.Ben kuzu etiyle yaptım.Aslında Antep yöresine ait bu yemeği denemenizi tavsiye ederim...





Malzemeler:
  • 500 gram kuzu kuşbaşı veya dana kuşbaşı(Etler çok iri olmasın)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane iri kuru soğan
  • 3 su bardağı domates rendesi(Ben kıştan yaptığım domates sos kullandım.)
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Etler ısıtılmış tencereye alınır.
  • Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Yarım aydan biraz küçük doğradığımız soğanlar eklenip kavrulur.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Domates rendesi eklenip karıştırılır.
  • 1 su bardağı su eklenir.
  • Et ve domatesler özleşene kadar pişirilir.
  • Pilav eşliğinde servis edilir.Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder