Bu sefer eti fırında yaptım.Hepsini çiğden yaptım.Muhteşem oldu.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti
- 12 tane orta boy mantar
- 10 -15 tane arpacık soğan veya küçük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Mantarlar 4'e bölünür.
- Soğanların kabukları soyulur.
- Karıştırma kabına tüm malzemeler alınıp harmanlanır.
- Karabiber,kırmızı toz biber konulup tekrar karıştırılır.
- Fırın tepsisine yayılır.
- Fırın tepsisinin üstü aliminyum folyoyla kapatılıp 200 derece ısıtılmış fırına verilir.
- Yarım saatten sonra folya çıkarılır.
- Folyosuz olarakda 15 dakika pişirilip üzerine kaşar rendesi serpilir.
- Kaşarlar eriyince fırından alınıp servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder