Translate

23 Haziran 2014 Pazartesi

FIRINDA MANTARLI ET


  Bu sefer eti fırında yaptım.Hepsini çiğden yaptım.Muhteşem oldu.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti
  • 12 tane orta boy mantar
  • 10 -15 tane arpacık soğan veya küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
  • Mantarlar 4'e bölünür.
  • Soğanların kabukları soyulur.
  • Karıştırma kabına tüm malzemeler alınıp harmanlanır.
  • Karabiber,kırmızı toz biber konulup tekrar karıştırılır.
  • Fırın tepsisine yayılır.
  • Fırın tepsisinin üstü aliminyum folyoyla kapatılıp 200 derece ısıtılmış fırına verilir.
  • Yarım saatten sonra folya çıkarılır.
  • Folyosuz olarakda 15 dakika pişirilip üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Kaşarlar eriyince fırından alınıp servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder