Translate

15 Nisan 2014 Salı

YOĞURTLU KABAK YATAĞINDA BULGUR KÖFTESİ

   Daha önce yayınladığım akşam yemeği menümde yer alıyordu.Önüne bir çok tarif geçti. Yayınlamam biraz gecikti.Farklılık arayanlar için lezzetli bir alternatif olabilir.Günlerinizde,çay menülerinizde,davet sofralarınızda denemenizi tavsiye ederim...

YOĞURTLU KABAK YATAĞINDA BULGUR KÖFTESİ

Malzemeler:
  • 4-5 adet kabak
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Bulgur Köftesi İçin:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Sosu İçin:
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
  • Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak bulgur şişene kadar bekletilir.
  • Un,salça,tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
  • Kıvam vermek için azar azar su eklenebilir.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Yapılan bulgur köfteleri unlanmış bir tepsiye konur.(Bu hamurla çıkan köftelerin yarısını kullandım.Kalabalık olmadığımız için.Sizde kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
  • Kabaklar rendelenir.
  • Zeytinyağında hafif diri kalacak şekilde kavrulur.
  • Yoğurt ve sarımsak karıştırılır.
  • Sarımsaklı yoğurt kavrulmuş kabakla karıştırılıp servis tabağına alınır.
  • Bulgur köfteleri kaynar suda haşlanır.
  • Sos için salça zeytinyağında kavrulur.Su eklenerek karıştırılır.Hafif suyunu çekince ocaktan alınır.
  • Bulgur köfteleri sosla karıştırılıp yoğurtlu kabağın üstüne yayılır.Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder