Translate

29 Nisan 2014 Salı

GAVURDAĞI SALATASI

  Gavurdağı salatasının kökeni Gaziantep mutfağı.İçine konulan ceviz ayrı bir lezzet veriyor.Sofralarınız için lezzetli bir salata alternatifi....


Malzemeler:
  • 3 orta boy domates
  • 2 tane salatalık
  • 2 küçük çarliston biber
  • 1 orta boy soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 6-7 tane ceviz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı:
  • Domates ve salatalık minik küpler halinde doğranır.
  • Soğan,maydanoz,biber ince doğranır.
  • Ceviz iri şekilde kıyılır.
  • Bütün malzeme karıştırılır.
  • Tuz,zeytinyağı,nar ekşisi ve limonun suyu eklenip karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder