Translate

17 Nisan 2014 Perşembe

ÇİLEKLİ TART


  Çilek mevsimi başladı.Oğlum ve kızım bayılıyorlar çileğe.Oğlum eve çilek almaya başladığımızda ilk istediği şey çilekli tart oluyor.Nerdeyse tartın hepsini o yiyor diyebilirim.Benim tart hamurum yumuşak.Bizim evde böyle tercih ediliyor...


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pkt vanilya
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 2.5 çay bardağı un
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Çilek 
  • Tart jölesi
Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Süt  ve yağ eklenip karıştırılır.
  • Un,vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılarak hamur hazırlanır.
  • Yağlanmış ve unlamış tart kalıbına dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Krema için malzemeler karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Soğuyan tart servis tabağına alınır.
  • Üstüne ılıyan krema dökülür.
  • Çilekler dilimlenerek istenilen şekilde kremanın üzerine dizilir.
  • Tart jölesi hazırlanarak çileklerin üstüne yayılır.(evde tart jölesi olmadığı için ben meyveli sos kullandım.)
  • Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder