Translate

11 Nisan 2014 Cuma

PORTAKAL SOSLU KEK


Portakal mevsimi geçmeden denenecek bir tarif daha.Çok nefis bir kek.İçinde yağ yok.Çok hafif oluyor.Tarifin kaynağı nefis yemek tariflerden Mine Hanım'a ait.Denemenizi tavsiye ediyorum.Çok beğenildi....

portakal soslu kek

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı un(Portakalınızın büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir.)
  • 1 portakalın suyu(Benim yaptığım 1 su bradğından 2 parmak eksikti)
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin:
  • 1 portakalın suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
  • Öncelikle portakal suyu ve şekeri karıştırıp 2-3 dakika kaynatıyoruz.Ilınmaya bırakıyoruz.
  • Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
  • Portakal suyu eklenir.
  • Kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenir.(Normal kek kıvamı olacak)
  • Yuvarlak büyük borcama dökülür.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Ilıyan sos ilk sıcaklığı çıkan kekin üstüne dökülür.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder