Portakal mevsimi geçmeden denenecek bir tarif daha.Çok nefis bir kek.İçinde yağ yok.Çok hafif oluyor.Tarifin kaynağı nefis yemek tariflerden Mine Hanım'a ait.Denemenizi tavsiye ediyorum.Çok beğenildi....
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı un(Portakalınızın büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir.)
- 1 portakalın suyu(Benim yaptığım 1 su bradğından 2 parmak eksikti)
- 1 portakalın kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu İçin:
- 1 portakalın suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
- Öncelikle portakal suyu ve şekeri karıştırıp 2-3 dakika kaynatıyoruz.Ilınmaya bırakıyoruz.
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
- Portakal suyu eklenir.
- Kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenir.(Normal kek kıvamı olacak)
- Yuvarlak büyük borcama dökülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Ilıyan sos ilk sıcaklığı çıkan kekin üstüne dökülür.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder