Eşimin balık sevmemesinden dolayı çok sık balık yapamıyorum.Çok şükür çocuklarım babalarına çekmemişler.Balık yeme zevkini benimle paylaşıyorlar......
Malzemeler:
- 5-6 adet orta boy levrek
Sos İçin:
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,kımızı toz biber
- 2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Balıklar yıkanır ve iki yüzüne çizikler atılır.
- Sos için malzemeler karıştırılır.
- Sos balığın iç ve dış yüzeyine sürülür.
- Mümkünse 2-3 saat balıklar soslu şekilde bekletilir.
- Fırın tepsisine dizilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder