Translate

18 Nisan 2014 Cuma

FIRINDA SOSLU LEVREK

  Eşimin balık sevmemesinden dolayı çok sık balık yapamıyorum.Çok şükür çocuklarım babalarına çekmemişler.Balık yeme zevkini benimle paylaşıyorlar......


Malzemeler:
  • 5-6 adet orta boy levrek

Sos İçin:
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,kımızı toz biber
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:
  • Balıklar yıkanır ve iki yüzüne çizikler atılır.
  • Sos için malzemeler karıştırılır.
  • Sos balığın iç ve dış yüzeyine sürülür.
  • Mümkünse 2-3 saat balıklar soslu şekilde bekletilir.
  • Fırın tepsisine dizilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...
fırında soslu levrek






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder