Translate

4 Nisan 2014 Cuma

ŞAŞTIM TATLISI

  Arkadaşım Pelin'in bizim için hazırladığı oldukça pratik ve lezzetli tatlısı. Ertesi gün ben de yemeğe gelen misafirlerime hazırladım.Çok beğenildi.Özellikle çocukların çok hoşuna gitti.Pelin ne yapacağını düşünürken şaşarak yapmış:))))Adını da şaştım tatlısı koymuş.Pelin'ciğimin  ellerine sağlık....


Malzemeler:
  • 1 paket etimek
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 2 tane muz
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 paket krem şanti
  • Puding için 3 su bardağı süt
  • Krem şanti için 1 su bardağı süt
  • Etimekleri ıslatmak için 1 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
  • Krem şanti sütle çırpılıp buzdolabında bekletilir.
  • Etimekler süt ve şeker karışımında ıslatılıp borcam tepsiye dizilir.
  • Etimeklerin üzerine yuvrlak dilimlenen muzlar dizilir.
  • Muzların üstüne süte batırılmış petibör (sütün içinde fazla bekletmeyin) tek sıra halinde dizilir.
  • Krem şanti bisküvilerin üstüne yayılır.
  • Puding sütle pişirilip soğutulur.
  • Puding krem şantinin üstüne dökülür.(benimki gibi fazla beklemeden pudingi dökerseniz krem şantiyle karışır.)
  • Buzdolabında 2-3 saat bekletilip servis edilir.(servis esnasında hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder