Arkadaşım Pelin'in bizim için hazırladığı oldukça pratik ve lezzetli tatlısı. Ertesi gün ben de yemeğe gelen misafirlerime hazırladım.Çok beğenildi.Özellikle çocukların çok hoşuna gitti.Pelin ne yapacağını düşünürken şaşarak yapmış:))))Adını da şaştım tatlısı koymuş.Pelin'ciğimin ellerine sağlık....
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 tane muz
- 1 paket kakaolu puding
- 1 paket krem şanti
- Puding için 3 su bardağı süt
- Krem şanti için 1 su bardağı süt
- Etimekleri ıslatmak için 1 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
- Krem şanti sütle çırpılıp buzdolabında bekletilir.
- Etimekler süt ve şeker karışımında ıslatılıp borcam tepsiye dizilir.
- Etimeklerin üzerine yuvrlak dilimlenen muzlar dizilir.
- Muzların üstüne süte batırılmış petibör (sütün içinde fazla bekletmeyin) tek sıra halinde dizilir.
- Krem şanti bisküvilerin üstüne yayılır.
- Puding sütle pişirilip soğutulur.
- Puding krem şantinin üstüne dökülür.(benimki gibi fazla beklemeden pudingi dökerseniz krem şantiyle karışır.)
- Buzdolabında 2-3 saat bekletilip servis edilir.(servis esnasında hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder