Translate

21 Nisan 2014 Pazartesi

PORTAKAL KREMALI PASTA


  Yaklaşık bir ay önce yaptığım pastamı portakal mevsimi geçmeden sizlerle paylaşmak istedim.Portakallı tarif arayanlar için çok lezzetli bir alternatif....

portakal kremalı pasta

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Portakal kreması için:
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vailyalı puding
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Keki ıslatmak için portakal suyu veya süt

Üzeri İçin:
  • Portakal dilimleri
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Yağ ve süt eklenip karıştırılır.
  • Portakal kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
  • Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Oluklu tart kalıbına veya yuvarlak borcama dökülür.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Krema için süt portakal suyu tencereye alınıp vanilyalı puding eklenir.
  • Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Kek süt veya portakal suyuyla ıslatılır.
  • İlk sıcaklığı çıkan krema kekin üzerine dökülür.
  • Dolapta 2-3 saat bekletilir.
  • Krem şanti ve portakal dilimleriyle süslenip servis edilir.Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder