Translate

3 Nisan 2014 Perşembe

MİDYE BÖREK

  Görüntü olarak herkesin dikkatini çeken ve hoşuna giden bir börek.Yapımı da oldukça kolay.Lezzetininde hoşunuza gideceğine eminim.Davet sofralarınızda,çay saati menülerinizde,gün sofralarınızda beğeni toplayacak bir lezzet.Ben yaptığımda çok beğenildi....

midye börek

Malzemeler:
  • 5 yufka(yufka sayısını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
  • Sıvı yağ ve su karışımı
  • 200 gram beyaz peynir 
  • Maydanoz

Yapılışı:
  • İç harç için peynir rendelenerek ince doğranmış maydanozla karıştırılır.
  • Yufka düz zemine serilir.Dört eşit üçgene ayrılır.
  • Üçgen parça alınıp yağ-su karışımından sürülür.
  • Üçgen parçanın sivri ucu ve geniş kenarın ortasından tutularak büzülür.

  • Yanlarda kalan kısımları üst üste gelecek şekilde birleştirilir.

  • Birleştirilen kısma peynirli harç konulur.
  • Sigara böreği sarar gibi sarılır.

  • Pileleri üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
  • Yumurta sarısı veya süt -yağ karışımı sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder