Translate

27 Nisan 2014 Pazar

FIRIN POŞETİNDE TAVUK ŞİŞ


  Tavuk etini sıklıkla tüketiyoruz.Özellikle çocuklar kırmızı ete nazaran daha çok seviyorlar.Tavuk etinin daha yumuşak olması bu durumda etken olsa gerek.Hele birde yanında pirinç pilavı ve patates kızartması varsa deymeyin keyiflerine....


Malzemeler:

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Fırın poşeti
  • Domates 
  • Yeşil Biber

Marine İçin:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı salça
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber,kırmızı toz biber

Yapılışı:

  • Tavuk eti kuşbaşı doğranır.
  • Süt,yağ,salça,baharatla karıştırılıp kuşbaşı doğranmış tavuklar eklenir.(Bu şekilde 2-3 saat bekletilir.Ben sabahtan hazırladım.Akşama kadar sosta bekledi.)
  • domates ve biberler tavuk iriliğinde doğranır.
  • Sırayla tavuk etleri, domates ve biberler çöp şişlere geçirilir.
  • Fırın poşeti unlanıp içine tavuk şişler yerleştirilir.
  • Fırın poşetine birkaç yerden delik açılır.
  • 200 derece fırına konulur.
  • Pişmesine yakın fırın poşeti yırtılıp 5-10 dakika bu şekilde pişirilir.
  • Pilavla veya patates kızartmasıyla servis edilir.Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder