Translate

17 Nisan 2014 Perşembe

EVDE LAHMACUN YAPIMI

   
Eşimin herşeyi evde yapıyorsun birde lahmacun denesen nasıl olur acaba sözleri üzerine internette yaptığım araştırmalar sonucunda Nefis Yemek Tarifleri adlı sitede bulduğum tarifi denedim.Çok nefis oldu.Normalde dışarıda yaptırdığımızda nerdeyse hiç yemeyen Azra 2 tanesini bitirdi.Eşimin yorumu ise mmmm....

evde lahmacun yapımı

Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcıİçin:
  • 500 gram kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz,kuru nane,karabiber,kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:
  • Hamur için su ,maya,tuz,toz şeker karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur mayalanması için bekletilir.
  • İç Harç için soğan çok ince şekilde kıyılır.
  • Domates minik minik doğranır.
  • Sarımsaklar ve maydanoz ince kıyılır.
  • Kıymaya baharatlar,sıvı yağ,doğradığımız malzemeler ve salça eklenip elle karıştırılarak homojen bir karışım hazırlanır.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğrulup bezelere ayrılır.
  • Her beze 2-3 mm kalınlığında açılır.
  • Ağzı geniş su bardağıyla yuvarlaklar çıkarılır.(Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle veya merdaneyle inceltebilirsiniz.Ben bir kısmını bu şekilde yaptım.)
  • Yuvarlaklar yağlı kağıt serip unladığımız fırın tepsisine dizilir.
  • Yuvarlakların üstüne kıymalı harçtan yayılır.
  • 250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Üzerindeki malzeme pişince fırından çıkarılır.Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder