Translate

25 Nisan 2014 Cuma

KUPTA ÇİLEK SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

   Kırmızı çilekler(kızımın deyimiyle) tüm güzelliğiyle tezgahlarda yerini aldı.Benimkiler bayılıyorlar çileğe.Çilekli her tülü tatlıyı seviyorlar. Sizinde hoşunuza gideceğini düşündüğüm kupta çilek soslu  yalancı tavuk göğsünü ailecek bayılarak yedik.Hafif ve lezzetli bu tatlıyı tüm çilek severlere öneririm.....

KUPTA ÇİLEK SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler:

Tavuk Göğsü İçin:
  • 1 litre süt
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Çilek Sos İçin:
  • 2 su bardağı çilek püresi
  • 1 su bardağı su
  • 3 kaşık nişasta
  • 3 kaşık toz şeker
Yapılışı:
  • Margarin tencereye alınıp eritilir.
  • Un ve nişasta eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Süt ve şeker eklenip koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Piştikten sonra vanilya eklenip blendırla pürüz kalmayacak şekilde karıştırılır.
  • Çilekli sos için çilek püresi ve su tencereye alınıp nişasta ve şeker eklenir.
  • Sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Kuplar alınıp en alta tavuk göğsü konulup onun üstüne çilekli sos konulur.
  • Tekrar tavuk göğsü ve çilekli sos eklenir.
  • Muhallebi ve sos bitene kadar devam edilir.
  • Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilir.
KUPTA ÇİLEK SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder