Translate

28 Nisan 2014 Pazartesi

EKŞİLİ KABAK YEMEĞİ


  Haftaya sebze yemeğiyle başladık.Ekşili kabak Adana yöresine ait bir yemek.Ben ilk kez yaptım.Hafif ve lezzetli bir yemekti.Denemenizi tavsiye ederim...


Malzemeler:
  • 4 orta boy kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 3-4 kaşık domates rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 3-4 diş sarımsak 

Yapılışı:
  • Kabaklar soyulup iri olmayacak şekilde doğranır.
  • Soğanlar yemeklik doğranır.
  • Yağda çok fazla pişirmeden sotelenir
  • Salça eklenip karıştırılır.
  • Haşlanmış nohut ve mercimek kabakla karıştırılıp tencereye eklenir.
  • Tuz ve baharatlar,ezilmiş sarımsaklar eklenerek kabakları ezmeden karıştırılır.
  • Üzerine domates rendesi konulur.
  • 1 su bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder