Translate

21 Eylül 2014 Pazar

YUFKALI RULO PİZZA


    İsterseniz kahvaltılarınıza isterseniz kendiniz ve çocuklarınız için atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzet.Deneyin derim.


Malzemeler:
  • 2 yufka
  • 100 gram sucuk
  • 5-6 adet sosis
  • 2 küçük domates
  • 1 adet orta boy biber
  • Üzerine sürmek için sıvıyağ ve su karışımı
  • Kaşar dilimleri
Sos İçin:
  • 25 gram tereyağ veya margarin
  • 3-4 kaşık ketçap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik

Yapılışı:
  • Sucuk ve sosisler fazla iri olmayacak şekilde doğranır.
  • Domates ve biberlerde minik minik doğranır.
  • Sucuk ve sosislerle karıştırılır.
  • Sos için tereyağ veya margarin eritilir.
  • Erimiş margarin,ketçap,sıvıyağ ve kekik karıştırılır.
  • Yufkanın biri düz zemine yayılır.
  • Üzerine ketçaplı sosun yarısı sürülür.
  • İkinci yufka birinci yufkanın üzerine yayılır.
  • Kalan sos ikinci yufkanın üzerine sürülür.
  • Hazırladığımız sucuklu-sosisli harç yufkanın üzerine yayılır.
  • Yufkanın iki  kenarı hafifçe katlanarak rulo şeklinde sarılır.
  • Sarılan rulo 2 parmak kalınlığında dilimlenip tepsiye dizilir.
  • Ruloların kenarına ve üzerine yağ-su karışımından sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Pişmeye yakın ruloların üzerine kaşar dilimleri konulur.
  • Kaşarlar eriyince fırından alınır.
  • Sıcak veya ılık olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder