İsterseniz kahvaltılarınıza isterseniz kendiniz ve çocuklarınız için atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzet.Deneyin derim.
Malzemeler:
- 2 yufka
- 100 gram sucuk
- 5-6 adet sosis
- 2 küçük domates
- 1 adet orta boy biber
- Üzerine sürmek için sıvıyağ ve su karışımı
- Kaşar dilimleri
Sos İçin:
- Sucuk ve sosisler fazla iri olmayacak şekilde doğranır.
- Domates ve biberlerde minik minik doğranır.
- Sucuk ve sosislerle karıştırılır.
- Sos için tereyağ veya margarin eritilir.
- Erimiş margarin,ketçap,sıvıyağ ve kekik karıştırılır.
- Yufkanın biri düz zemine yayılır.
- Üzerine ketçaplı sosun yarısı sürülür.
- İkinci yufka birinci yufkanın üzerine yayılır.
- Kalan sos ikinci yufkanın üzerine sürülür.
- Hazırladığımız sucuklu-sosisli harç yufkanın üzerine yayılır.
- Yufkanın iki kenarı hafifçe katlanarak rulo şeklinde sarılır.
- Sarılan rulo 2 parmak kalınlığında dilimlenip tepsiye dizilir.
- Ruloların kenarına ve üzerine yağ-su karışımından sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pişmeye yakın ruloların üzerine kaşar dilimleri konulur.
- Kaşarlar eriyince fırından alınır.
- Sıcak veya ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder