Translate

28 Eylül 2014 Pazar

ACTİFRY İLE ET DÜRÜM


   Kurban bayramı yaklaşırken harika bir tarifim var.Etin marinesinde kullandığım soya sosu ayrı bir lezzet verdi.Mutlaka denemelisiniz...


Malzemeler:
  • 500 gram dana biftek
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 1 adet orta boy kırmızı biber(Kapya biber)
  • Tuz,kırmızı toz biber,kekik
  • Lavaş ekmeği
Marinesi İçin:
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber      (bu malzemelerle 6 adet dürüm çıktı)

Yapılışı:
  • Etler ince jülyen şekilde doğranır.
  • Etler kaseye alınıp soya sosu,zeytinyağı,sirke ve karabiber eklenip karıştırılır.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  • Actifry 3 dakika boş çalıştırılıp ısıtılır.
  • Etler actifrya alınıp 8 dakikaya ayarlanır.
  • Soğanlar piyazlık,biberler orta büyüklükte doğranır.
  • Sarımsak doğranır.
  • 8 dakikanın sonunda etlerin üzerine soğan,sarımsak ve biber eklenip actifry 5 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
  • Pişme işlemi bitince tuz,kırmızı toz biber ve kekik eklenip 1 dakika daha pişirilir.
  • Lavaşlar ısıtılır.
  • Etten bir miktar alınıp lavaşa yayılır.
  • Rulo şeklinde sarılıp servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Actifryda Yapmayacaklar İçin:
  • Wok tava ısıtılır.(etler konulmadan önce tava mutlaka ısıtılmalıdır.)
  • Etler eklenir.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Etler pişince soğan,sarımsak ve biberler eklenip pişirmeye devam edilir.
  • Ocaktan almaya yakın tuz,kırmızı toz biber ve kekik eklenip karıştırılır .
  • Lavaşa konulup rulo yapılarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...
NOT:
Marine ederken tuz kullanmayın.Etin sertleşmesine neden olur.Tuzu et piştikten sonra kullanın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder