Kurban bayramı yaklaşırken harika bir tarifim var.Etin marinesinde kullandığım soya sosu ayrı bir lezzet verdi.Mutlaka denemelisiniz...
Malzemeler:
- 500 gram dana biftek
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy kırmızı biber(Kapya biber)
- Tuz,kırmızı toz biber,kekik
- Lavaş ekmeği
Marinesi İçin:
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı karabiber (bu malzemelerle 6 adet dürüm çıktı)
Yapılışı:
- Etler ince jülyen şekilde doğranır.
- Etler kaseye alınıp soya sosu,zeytinyağı,sirke ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
- Actifry 3 dakika boş çalıştırılıp ısıtılır.
- Etler actifrya alınıp 8 dakikaya ayarlanır.
- Soğanlar piyazlık,biberler orta büyüklükte doğranır.
- Sarımsak doğranır.
- 8 dakikanın sonunda etlerin üzerine soğan,sarımsak ve biber eklenip actifry 5 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
- Pişme işlemi bitince tuz,kırmızı toz biber ve kekik eklenip 1 dakika daha pişirilir.
- Lavaşlar ısıtılır.
- Etten bir miktar alınıp lavaşa yayılır.
- Rulo şeklinde sarılıp servis edilir.
- Afiyet olsun....
Actifryda Yapmayacaklar İçin:
- Wok tava ısıtılır.(etler konulmadan önce tava mutlaka ısıtılmalıdır.)
- Etler eklenir.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Etler pişince soğan,sarımsak ve biberler eklenip pişirmeye devam edilir.
- Ocaktan almaya yakın tuz,kırmızı toz biber ve kekik eklenip karıştırılır .
- Lavaşa konulup rulo yapılarak servis edilir.
- Afiyet olsun...
NOT:
Marine ederken tuz kullanmayın.Etin sertleşmesine neden olur.Tuzu et piştikten sonra kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder