Havuç,ceviz,tarçın beraberliği yine harikalar yarattı.Pişerken ortalığa yayılan o mis gibi kokuda hala burnumda diyebilirim...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1su bardağı şeker
- Yarım su bardağı erimiş tereyağ ve margarin
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2-2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Yağlar eklenir ve karıştırılır.
- Havuç,ceviz ve tarçın eklenir.
- Un ve kabartma tozu eklenip kıvamlı bir kek hamuru çırpılır.
- Yağlanmış ve unlanmış 26 cm`lik kelepçeli kalıba veya borcama dökülür.
- 175 derece ısıtılmış fırında 45-50dakika pişirilir.
- Kek ılıyınca puding sütle pişirilir.
- Kekin üstüne dökülür.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletilip üzerine tarçın serpilip servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder