Translate

3 Eylül 2014 Çarşamba

PUDİNGLİ HAVUÇLU KEK


  Havuç,ceviz,tarçın beraberliği yine harikalar yarattı.Pişerken ortalığa yayılan o mis gibi kokuda hala burnumda diyebilirim...


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağ ve margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Yağlar eklenir ve karıştırılır.
  • Havuç,ceviz ve tarçın eklenir.
  • Un ve kabartma tozu eklenip kıvamlı bir kek hamuru çırpılır.
  • Yağlanmış ve unlanmış 26 cm`lik kelepçeli kalıba veya borcama dökülür.
  • 175 derece ısıtılmış fırında 45-50dakika pişirilir.
  • Kek ılıyınca puding sütle pişirilir.
  • Kekin üstüne dökülür.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletilip üzerine tarçın serpilip servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder