Tavuk severler için pratik ve bir o kadar da lezzetli bir alternatif....
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil veya çarliston biber
- 1 adet iri kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Tavuk göğsü minik küpler halinde doğranır.
- Sac ısıtılıp tereyağ eklenip eritilir.
- Tavuk eti eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Soğanlar ve biberler doğranır.
- Tavuklara yağ eklenir.
- Soğan ve biberler eklenip kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenip kavurmaya devam edilir.
- Domatesler minik küpler halinde doğranıp tavukların üstüne eklenir.
- 1 çay bardağı su da eklenip domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Ocak kapatılırken tuz eklenir.
- Pilav yanında servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder