Translate

12 Eylül 2014 Cuma

TAVUKLU SAC KAVURMA


Tavuk severler için pratik ve bir o kadar da lezzetli bir alternatif....


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil veya çarliston biber
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
  • Tavuk göğsü minik küpler halinde doğranır.
  • Sac ısıtılıp tereyağ eklenip eritilir.
  • Tavuk eti eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğanlar ve biberler doğranır.
  • Tavuklara yağ eklenir.
  • Soğan ve biberler eklenip kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Domatesler minik küpler halinde doğranıp tavukların üstüne eklenir.
  • 1 çay bardağı su da eklenip domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Ocak kapatılırken tuz eklenir.
  • Pilav yanında servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder