Lezzetiyle harika bir tatlı.Mutlaka denemelisiniz....
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 adet kuru incir
Şerbeti İçin:
- 1.5 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- İncir 15 -20 dakika suda bekletilip minik küpler halinde doğranır.
- Yumurtayla şeker çırpılır.
- Un,kabartma tozu,vanilya eklenip karıştırılır.
- En son ceviz ve incir eklenip karıştırılır.
- 26 cm'lik kelepçeli kalıba veya büyük kare borcama yayılır.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kek pişerken şerbeti için su,nescafe,şeker karıştırılır.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca şerbet dökülür.
- Muhallebi için süt,un,nişasta tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca toz halde krem şanti eklenip karıştırılır.
- Kekin üstüne dökülür.
- Buzdolabında 4-5 saat bekletilir.(Buzdolabında 1 gün beklese daha iyi olur.)
- Servisten önce kakao,hindistan cevizi ve tarçın karıştırılıp tatlının üstüne yayılır.
- Dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder