Temel malzemesi un,süt,su,yumurta ve tuz olan krebi içine koyacağınız malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.Bizim evde daha çok çikolatalı tercih ediliyor....
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağından az un
- 1 çay kaşığı tuz
- Tavayı yağlamak için tereyağ veya sıvı yağ
Yapılışı:
- Yumurta çukur bir kasenin içinde çırpılır.
- Su ve süt eklenip karıştırılır.
- Un ve tuz eklenip çırpılır.
- Akıcı ve pürüzsüz kıvamda bir hamur hazırlanır.
- Krep tavası ve ya yayvan bir teflon tava ocağa alınır.
- tava hafif ısıtılıp yağ eklenir.
- Tavaya krep hamurundan bir kepçe dökülüp tavaya yayılır.
- Üzeri göz göz olan krebin diğer tarafı spatula yardımıyla çevrilir.
- Diğer tarafıda pişirilir.
- Hamur bitene kadar aynı şekilde pişirilir.(Hamur tavaya dökülmeden önce her defasında yağlanır.)
- Krepler pişince ılık olarak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder