Minik küp şeklinde patatesler,maydanoz ve baharatlarla hazırlanan börek lezzetinde tuzlu bir kek.Kahvaltılarınıza,ikindi çaylarınıza çok yakışacak.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 3-4 tane orta boy patates
- 3 yumurta( 1'i üzeri için )
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket kabartma tozu
- Maydanoz
- Karabiber,kırmızı toz biber,kuru nane,kekik,tuz
- 1.5-2 su bardağı un
Yapılışı:
- Patates minik küpler halinde doğranır.
- Soğan yemeklik doğranıp patateslere eklenir.
- Yumurta(2 adet),yoğurt,sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar eklenip tekrar karıştırılır.
- Kabartma tozu eklenir.
- Un yavaş yavaş eklenir.(Hamur cıvık olmayacak)
- Fırın tepsisine yayılır.(Hamurun ince şekilde yayılması gerekiyor.O yüzden çok küçük bir tepsi kullanmayın)
- Üzerine çırpılmış 1 yumurta sürülüp susam serpiştirilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Ilıyınca dilimlenip servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder